Creagrutus beni Eigenmann, 1911

grutus Benův

Čeleď: Characidae Latreille, 1825

Rod: Creagrutus Günther, 1864

Sladkovodní druh
Brakický druh
Mořský druh
Samotářsky žijící
Žijící v párech
Žijící v hejnech
Žijící u dna
Žijící ve volné vodě
Žijící u hladiny

České názvy

grutus Benův

    Výskyt

    Jižní Amerika — Bolívie, Brazílie, horní tok Amazonky a Rio Tocantins

    Velikost

    70 - 80 mm.

    Původní popis

    Eigenmann, C. H. 1911. New characins in the collection of the Carnegie Museum. Ann. Carnegie Mus. v. 8 (no. 1): 164-181, Pls. 4-9.